Makyaj bilinçli bir şekilde yapıldığında bir sanat eserine dönüşebilir. Cildi tanımak bu konuda doğru adımları atmayı sağlayacaktır. Güzellik her bayan için çok önemlidir bu sebeple kullanılan ürünlerde çok önemlidir. Eğer kuru bir cilde sahipsek iyi bir marka nemlendirici kullanılmalıdır. Nem kazandırılan cilde en uygun tondaki fondöten sürülerek makyaja başlanmalıdır.

           

 En dikkat edilmesi gereken bölge göz çevresidir. Mutlaka gözaltlarına ve üst kapak kısmına kaş çizgisine gelene kadar aydınlatıcı kullanmak gerekir. Eğer aydınlatıcı yoksa ya da cildinize uyum sağlamıyorsa beyaz toz far bu konuda size çok yardımcı olacaktır. Bu yöntemle kaş hizası netleşir ve makyajın daha temiz görünmesi sağlanır. Taban rengi belirlerken üzerinize giyeceğiniz kıyafetle uyumlu olması birinci kuraldır. Birbirine zıt olan renk seçimleri çok kötü bir görüntüye sebep olacaktır. Seçilen renk ne olursa olsun mutlaka en son kısma siyah ile gölgelendirme yapılmalı aynı şekilde alt kısmada göz dışına gelecek şekilde gölgelendirme eşit şekilde yapılmalıdır.

 

 Eğer gözleriniz ela, yeşil ya da açık kahverengiyse göz içlerinize mürdüm rengi toz far ile hafif bir kırmızılık kazandırmalısınız. Bu gözlerinizin daha belirgin olmasını sağlayacaktır. Mavi olan gözlerde ise bu beyaz ve siyahla tamamlanmalıdır.

 

 İşin en zor kısmı. Eyeliner nasıl çekilmelidir?

 

 Olmazsa olmazımız keskin bakışlar ve bunun için kirpik diplerine karartma uygulanması. Ucu yukarı doğru ve göz kapağının tam bitiş hizasında olmalıdır. Bunun tamamlayıcısı da dolgun ama karışık durmayan, tel tel olan siyah muntazam kirpikler. Kirpiklerin uzun ve canlı görünmesi hem makyaj hatalarınızı kapatacak hem de bakışlarınıza farklı bir hava katacaktır. Tüm bunlar tamamlandıktan sonra en son işlem olan kaşlar, kendi kaş tonunuza uygun olan bir kaş farıyla boyanmalı ve canlı bir görünüme sahip olmalıdır. Unutmayın makyajda en önemli yer gözlerinizdir.